Denk er niet eens aan om met pensioen te gaan totdat u deze 3 dingen volledig hebt afbetaald - en nee, uw hypotheek is daar niet een van

26 Jan 2023

Denk er niet eens aan om met pensioen te gaan totdat u deze 3 dingen volledig hebt afbetaald - en nee, uw hypotheek is daar niet een van

Denk er niet eens aan om met pensioen te gaan totdat u deze 3 dingen volledig hebt afbetaald - en nee, uw hypotheek is daar niet een van

Miljoenen Amerikanen brengen hun werkdagen door met dromen over hun pensioen. Toch slagen ook miljoenen Amerikanen er niet in de cruciale financiële stappen te nemen die ze zouden moeten nemen voordat ze met pensioen gaan.

Hoewel velen begrijpen dat het belangrijk is om leningen af ​​te lossen, richten ze zich vaak op de verkeerde: ze geven voorrang aan hun hypotheken, die een lagere rente hebben, dan aan dure rekeningen met een hoge rente.

Dit zijn de drie leningen die Amerikanen moeten afbetalen voordat ze zelfs maar overwegen om met pensioen te gaan.

Mis het niet

Je zou de verhuurder kunnen zijn van Walmart, Whole Foods en CVS (en op kwartaalbasis forse inkomsten uit de supermarkt kunnen verzamelen)

Amerikanen betalen bijna 40% meer aan woningverzekeringen in vergelijking met 12 jaar geleden - zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

Een dreigende recessie en hogere prijzen gooien de pensioenplannen van Amerikanen in de war - hier leest u hoe u uw nestei kunt beschermen en weer op het goede spoor kunt komen

Schoolleningen

College- en universiteitsleningen behoren tot de langstlopende schulden waarmee Amerikanen te maken hebben. Bovendien kunnen die leningen stijgen als u bijna met pensioen gaat, als u ook geld heeft geleend om kinderen te helpen studeren.

Hoewel federale studieleningen momenteel goedkoop zijn, duurt de door de regering-Biden ingevoerde betalings- en rentestop slechts tot eind augustus.

En die leningen gaan lang mee. Uit een onderzoek van New York Life uit 2019 bleek dat deelnemers gemiddeld 18,5 jaar nodig hadden om studieleningen terug te betalen.

In tegenstelling tot een hypotheek zijn veel studieleningen niet fiscaal aftrekbaar, en uit gegevens van StudentAid.gov blijkt dat 2,5 miljoen leners 62 jaar en ouder waren. Al die betalingen gaan dus ten koste van uw pensioeninkomen.

Amerikanen zouden daarom een ​​strategie moeten vinden om hun studieleningen af ​​te betalen die vergelijkbaar is met hoe ze hypotheekbetalingen doen. Dit houdt in dat geplande betalingen op regelmatige basis worden gedaan, waardoor die schuld sneller wordt afbetaald en u dichter bij uw pensioendoelen komt.

Persoonlijke leningen en creditcards

Persoonlijke leningen en creditcards hebben over het algemeen de hoogste rentetarieven. Dit geldt met name voor creditcards, die volgens LendingTree momenteel een gemiddelde rente van 23,39% hebben in de Verenigde Staten.

Verhaal gaat verder

Het is niet ongebruikelijk dat persoonlijke uitgaven wegkwijnen op een creditcard - zowel verwachte kosten van verhuizen of betalen voor een bruiloft als onverwachte medische rekeningen of begrafeniskosten.

Hoewel creditcardtegoeden snel en ruim voordat u met pensioen gaat, moeten worden betaald, moet u ze ook niet laten wachten met sparen voor uw pensioen.

In plaats van het sparen uit te stellen, kunt u overwegen uw hypotheekbetalingen te verlagen om dat geld te gebruiken om andere leningen met een hoge rente af te betalen.

Meer lezen: 10 beste investerings-apps voor 'once-in-a-generation'-kansen (zelfs als u een beginner bent)

Hypotheken hebben een lagere rente, waardoor u uw spaargeld kunt behouden en schulden kunt afbetalen. Begin vanaf daar contant geld opzij te zetten in een noodfonds met ongeveer drie maanden loon. Op die manier bent u er klaar voor als er onverwachte uitgaven op uw pad komen.

Autoleningen

Vanaf december 2022 bedroeg de gemiddelde lening voor een nieuwe auto voor een koper met een hoge kredietwaardigheid 8,6%, volgens MyAutoloan.

Maar als je een slechte kredietwaardigheid hebt, stijgt dat gemiddelde tot 22,16%. Dat is ongeveer evenveel als de rente op een creditcard.

Uw rentepercentage ligt er waarschijnlijk ergens tussenin, maar het zal nog steeds oplopen. Als $ 400 naar een autobetaling gaat en $ 300 naar een creditcard en meer voor studieleningen, heb je ineens veel minder contant geld bij de hand voor je pensioen.

Als u echter uw pensioen uitstelt om deze leningen af ​​te betalen en de lonen opzij zet om ze agressief af te betalen, kunt u uzelf duizenden aan rente besparen terwijl u een buffer creëert om met pensioen te gaan.

Hoe zit het met mijn hypotheek?

Dus waarom zou u uw hypotheek niet ook aflossen? Het zijn niet alleen de goedkopere leenkosten, al is dat met de gemiddelde nationale hypotheekrente voor een 30-jarige vaste rente van 6,15% wel een voordeel.

Dat komt omdat er ook voor uw hypotheek fiscale voordelen voor u beschikbaar zijn. Huiseigenaren kunnen aanspraak maken op een federale en staatsbelastingaftrek op hypotheken en hypotheken die u niet krijgt met de meeste persoonlijke leningen en creditcards.

Dus hoewel u zich misschien veilig voelt als u volledig eigenaar bent van uw huis, is de kans groter dat u dichter bij uw pensioen komt door leningen met een hogere rente af te betalen en extra geld in uw pensioenfonds te steken.

Als u graag meer van dit soort inzichten wilt, overweeg dan om samen te werken met een financieel adviseur. Iemand die prioriteit kan geven aan uw schulden en investeringen en mogelijkheden kan onthullen om uw geld verder te laten gaan en uw pensioen sneller te laten renderen.

Aangezien het ongelooflijk tijdrovend kan zijn om meerdere financiële planners te onderzoeken en te bellen, kunt u proberen een site te gebruiken waarop u eenvoudig doorgelichte adviseurs kunt zoeken die aan uw behoeften voldoen. Bij veel kunt u binnen een paar minuten gratis een consult boeken.

Wat nu te lezen

Dit is het gouden geheim om uw pensioenfonds net zo veilig te maken als Fort Knox

Je hoeft niet superrijk te zijn om een ​​stuk van een Pablo Picasso te bezitten. Hier leest u hoe u de kunstmarkt betreedt

'Houd je geld vast': Jeff Bezos zegt dat je misschien nog eens moet nadenken over het kopen van een 'nieuwe auto, koelkast of wat dan ook' - hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.