Aandelen komen na sluitingstijd binnen: Tesla, IBM, ServiceNow, Levi

26 Jan 2023

Aandelen komen na sluitingstijd binnen: Tesla, IBM, ServiceNow, Levi

Tesla (TSLA)

De gigant op het gebied van elektrische voertuigen (EV) rapporteerde een gecorrigeerde kwartaalwinst van $ 1,19 tegenover schattingen van analisten van $ 1,12 per aandeel. De omzet van $ 24,32 miljard overtreft schattingen van analisten van $ 23,03 miljard. Tesla's automotive brutomarge van 25,9% bleef onder de verwachtingen van 28,4%.

Het bedrijf zei dat zijn Cybertruck-model op schema ligt om later dit jaar met de productie te beginnen. Meer details zullen naar verwachting worden onthuld tijdens de beleggersdag op 1 maart.

IBM (IBM)

IBM-aandelen stegen met 2% nadat het bedrijf een omzet van $16,69 miljard in het vierde kwartaal aankondigde, iets boven de verwachtingen van analisten. De aangepaste winst per aandeel kwam uit op $ 3,60, in lijn met de gemiddelde schatting van analisten.

Het hybride cloud- en infrastructuurbedrijf zal ongeveer 3.900 banen schrappen, of 1,5% van zijn personeelsbestand, volgens een interview gegeven door CFO James Kavanaugh, gerapporteerd door Bloomberg. IBM sluit zich aan bij een hele reeks technologiebedrijven die kosten besparen door hun personeelsbestand te verminderen te midden van vertragende economieën over de hele wereld.

ServiceNow (NU)

De aandelen van het softwarebedrijf ServiceNow zijn gedaald nadat de verkoop van abonnementen onder de verwachtingen van de analisten lag.

De abonnementsinkomsten voor het laatste kwartaal van het bedrijf stegen met 22% tot $1,86 miljard, maar kwamen niet overeen met de schattingen van analisten van $1,89 miljard. De prognose voor de verkoop van abonnementen voor 2023 was echter beter dan verwacht.

De gecorrigeerde omzet van het bedrijf in het vierde kwartaal van $ 2,03 miljard kwam uit boven de schattingen van $ 2,01 miljard. De aangepaste omzet van $ 2,03 miljard overtrof ook de verwachtingen van $ 2,01 miljard

Het bedrijf belooft geen werknemers te ontslaan in 2023, volgens een interview met CEO Bill McDermott, gerapporteerd door Bloomberg.

Levi Strauss (LEVI)

De aangepaste winst per aandeel van Levi Strauss van 34 cent voor het vierde kwartaal was beter dan de gemiddelde analistenverwachting van 29 cent.

De netto-omzet van $ 1,59 miljard was ook iets hoger dan de $ 1,57 miljard die door Wall Street werd verwacht.

Het voorspelde bereik van de aangepaste winst per aandeel van het denimbedrijf van $ 1,30 tot $ 1,40 komt overeen met de $ 1,35 geschat door analisten.

Verhaal gaat verder

"We hebben in 2022 sterke resultaten behaald door ons te concentreren op de uitvoering en de controllables van het bedrijf", aldus Harmit Singh, chief financial and growth officer.

Ines is senior business reporter voor Yahoo Finance. Volg haar op Twitter op @ines_ferre

Klik hier voor de nieuwste trending aandelenkoersen van het Yahoo Finance-platform

Klik hier voor het laatste beursnieuws en diepgaande analyses, inclusief gebeurtenissen die aandelen in beweging brengen

Lees het laatste financiële en zakelijke nieuws van Yahoo Finance

Download de Yahoo Finance-app voor Apple of Android

Volg Yahoo Finance op Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedIn en YouTube