'We betreden de beste kans op de vastgoedmarkt sinds 2008': waarom deze miljardair-investeerder agressief inkomstengenererende eigendommen koopt

26 Jan 2023

'We betreden de beste kans op de vastgoedmarkt sinds 2008': waarom deze miljardair-investeerder agressief inkomstengenererende eigendommen koopt

Als u een huis bezit of geïnteresseerd bent geweest om er een te kopen, bent u zich bewust van de omvangrijke recessie op het gebied van residentieel onroerend goed in de VS. De verkoopcijfers dalen tot het laagste niveau sinds 2020, maar de rente blijft stijgen tot ongeveer 6,5%. Dit scenario betekent niet dat beleggers naar een andere optie moeten kijken die als minder volatiel wordt beschouwd.

Neem bijvoorbeeld Real Estate Investment Trusts (REIT's). REIT's zijn niet alleen een platform om te investeren in residentieel onroerend goed, maar bieden ook vastgoed aan zoals winkelruimtes, grote winkelcentra, hotels, appartementsgebouwen, kantoorruimte en ziekenhuizen. En hoewel de huizenprijzen hoog blijven, zijn andere vastgoedcategorieën niet zo overgewaardeerd, waardoor beleggers mogelijk worden beschermd tegen het risico van sterke prijsdalingen.

Beleggers hebben de woningmarkt niet opgegeven en gebruiken financieringsopties om te profiteren van de lage woningvoorraad en om woningen om te zetten in huurwoningen. Deze strategie draagt ​​bij aan de hoge huizenprijzen van de afgelopen jaren.

Volgens CoreLogic, databedrijf voor vastgoedinformatie, bedroeg het beleggersaandeel van verkochte eengezinswoningen in het eerste kwartaal van 2022 28%, 11% in dezelfde periode in 2021. Uit de gegevens bleek ook dat investeerders met duizend of meer huizen kochten 3% van de huizen in 2021 en tot nu toe in 2022, vergeleken met 1% in voorgaande jaren.

Grote vastgoedspelers zoals Redfin Corp. en Offerpad Solutions Inc. kochten ook op grote schaal huizen. Zillow Group Inc. viel op zijn gezicht bij dit streven en vervreemdde makelaars die stopten met adverteren bij een bedrijf waarvan ze dachten dat het tegen hen concurreerde. "Het aanbodtekort is ook een voordeel voor verhuurders", zei Redfin-econoom Sheharyar Bokhari. "Veel mensen die geen huis kunnen vinden om te kopen, worden gedwongen om in plaats daarvan te huren."

Vastgoedmiljardair, auteur en verkooptrainer Grant Cardone ziet kansen in de huidige markt.

"Ik geloof dat we de BESTE kans op de onroerendgoedmarkt sinds 2008 betreden. Nu de Fed de rentetarieven heeft verhoogd, heeft het huizenkopers buitenspel gezet, wat betekent dat de prijzen zullen dalen. Als u een eindgebruiker bent die op zoek is naar toegang op de huizenmarkt is het nu een goed moment om een ​​huis te kopen dat goedkoper is dan aan het begin van het jaar. Je moet zoeken naar mensen die eind vorig jaar of begin dit jaar hoopten een snelle omslag te maken en een verstelbare lening. Ze worden wakker zonder een markt om in te verkopen en zonder betaling van hun lening die verdubbelt, "zei hij. "Zoek ook naar instellingen die al een groot deel van hun portefeuilles hebben afgeschreven en veel producten / inventaris naar de markt zullen brengen markt in het laatste kwartaal van dit jaar.”

Verhaal gaat verder

Cardone, de voormalige undercover miljardair op het Discovery Network en een CEO of partner van zeven particuliere bedrijven, drukte een stempel op zijn overtuiging dat investeerders niet hoeven weg te rennen voor investeringen in onroerend goed door te zeggen: "Ik ben een agressieve koper door de einde van het jaar en volgend jaar van inkomstengenererend onroerend goed."

Natuurlijk heeft niet iedereen het geld bij de hand om woningen met korting te kopen. Een groeiend aantal investeerders wendt zich tot meer passieve opties, zoals Cardone's beheerde vastgoedfondsen via Cardone Capital, dat al ongeveer $ 1 miljard heeft opgehaald van bijna 12.000 geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde investeerders en beschikt over een portefeuille die bestaat uit ongeveer 12.000 meergezinswoningen en meer dan 235.000 vierkante meter commerciële kantoorruimte.

Sommige investeerders komen zelfs op de markt met slechts $ 100 via het door Jeff Bezos gesteunde platform voor het beleggen in onroerend goed dat aandelen van eengezinswoningen verkoopt. Het bedrijf heeft al 203 eigendommen gefinancierd met een waarde van meer dan $ 75 miljoen.

Meer over onroerend goed van Benzinga

Door Bezos gesteunde start-up waarmee u een huisbaas kunt worden met $ 100

Dit fonds is op zoek naar een gematigd rendement als de vastgoedmarkt niet instort – en spectaculaire rendementen als dat wel het geval is

Deze weinig bekende REIT genereert dubbelcijferige rendementen in een bearmarkt: hoe?

Afbeelding van leolintang op Shutterstock

Origineel verhaal hier gevonden.

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Benzinga.com

© 2023 Benzinga.nl. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.