Rijke jonge Amerikanen hebben het vertrouwen in de aandelenmarkt verloren - en zetten in plaats daarvan in op deze 3 activa voor langdurige wind in de rug

26 Jan 2023

Rijke jonge Amerikanen hebben het vertrouwen in de aandelenmarkt verloren - en zetten in plaats daarvan in op deze 3 activa voor langdurige wind in de rug

Rijke jonge Amerikanen hebben het vertrouwen in de aandelenmarkt verloren - en zetten in plaats daarvan in op deze 3 activa voor langdurige wind in de rug

De aandelenmarkt is al lang de eerste keus voor mensen die hun geld willen investeren. Maar dat zou kunnen veranderen als een jongere generatie het toneel betreedt.

Volgens een onderzoek van Bank of America hebben personen van 21 tot 42 jaar met een vermogen van ten minste $3 miljoen slechts 25% van hun portefeuille in aandelen belegd. Voor vermogende beleggers ouder dan 43 jaar is de allocatie naar aandelen veel hoger, namelijk 55%.

Mis het niet

Je zou de huisbaas kunnen zijn van Walmart, Whole Foods en Kroger (en op kwartaalbasis forse inkomsten uit de supermarkt kunnen verzamelen)

'Houd je geld vast': Jeff Bezos zegt dat je misschien nog eens moet nadenken over het kopen van een 'nieuwe auto, koelkast of wat dan ook' - hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Je hoeft niet superrijk te zijn om een ​​stuk van een Pablo Picasso te bezitten. Hier leest u hoe u de kunstmarkt betreedt

De recente bearmarkt kan iets te maken hebben met de beslissingen van deze millennials.

“We hebben de afgelopen tien jaar een zeer sterke run op de aandelenmarkt gehad en maken nu volatiele tijden door. Dat staat bij mensen voorop”, zegt Jeff Busconi, chief operating officer bij Bank of America Private Bank, in een interview.

Ondanks de recente opleving van de aandelenmarkt, is de benchmark S&P 500-index het afgelopen jaar nog steeds met bijna 7% gedaald.

Busconi voegt eraan toe dat de jongere generatie beleggers steeds meer gelooft dat "een traditionele portefeuille van aandelen en obligaties in de loop van de tijd geen bovengemiddeld rendement zal opleveren."

Dus welke troeven zijn favoriet bij rijke millennials?

Onroerend goed

Vastgoed is de laatste tijd een populaire activaklasse, misschien omdat het een bekende hedge tegen inflatie is.

Naarmate de prijs van grondstoffen en arbeid stijgt, zijn nieuwe eigendommen duurder om te bouwen. En dat drijft de prijs van bestaand vastgoed op.

Goed gekozen woningen kunnen meer opleveren dan alleen prijsstijging. Beleggers kunnen ook een gestage stroom aan huurinkomsten verdienen.

Het is geen verrassing dat vermogende particulieren, ongeacht hun leeftijd, kansen zien in dit bezit.

Verhaal gaat verder

In het onderzoek van de Bank of America zei 28% van de jongeren dat vastgoed een groot groeipotentieel heeft. En 31% van de oudere groep was dezelfde mening toegedaan.

Maar u hoeft geen verhuurder te zijn om te beginnen met investeren in onroerend goed. Er zijn tal van vastgoedbeleggingsfondsen (REIT's) en crowdfundingplatforms die u op weg kunnen helpen om een ​​vastgoedmagnaat te worden.

Cryptovaluta

Eens beschouwd als een niche-aanwinst, is cryptocurrency nu mainstream geworden. Een studie van het CFA Institute eerder dit jaar toonde aan dat 94% van de staats- en overheidspensioenregelingen heeft geïnvesteerd in cryptocurrencies.

Natuurlijk leerden veel investeerders over de volatiliteit van cryptocurrencies op de harde manier door de enorme terugval van dit jaar. Maar sommige rijke millennials geloven nog steeds in de activaklasse.

In het onderzoek van de Bank of America zei 29% van de jongeren dat crypto geweldige groeimogelijkheden biedt, terwijl slechts 7% van de oudere groep het daarmee eens was.

Het is niet verwonderlijk dat jongere mensen ook veel meer blootstelling hebben aan crypto (een gemiddelde toewijzing van 15% van hun portefeuille) dan de oudere generatie (een gemiddelde toewijzing van 2% van hun portefeuille).

Het is gemakkelijk om mee te doen - er zijn tal van platforms waarmee u in crypto kunt investeren. Houd rekening met kosten: veel beurzen brengen tot 4% provisie in rekening voor het kopen en verkopen van crypto, maar sommige investerings-apps brengen 0% in rekening.

Lees meer: ​​Uw geld is afval: Hier zijn 4 eenvoudige manieren om uw geld te beschermen tegen gloeiende inflatie (zonder een beursgenie te zijn)

Private aandelen

Private equity verwijst naar investeringen in bedrijven die niet openbaar worden verhandeld op een beurs.

Een private equity-fonds neemt geld van de investeerders van het fonds, investeert het geld in de bedrijven - meestal door controlerende belangen te nemen - en werkt samen met de managementteams van de bedrijven om hun bedrijven waardevoller te maken. Het doel is om hun portefeuillebedrijven later te verkopen — hopelijk met een behoorlijke winst.

Hoewel private-equityfondsen over het algemeen niet toegankelijk zijn voor kleine investeerders, winnen ze aan populariteit onder de rijken.

In 2021 zijn de buy-outs van private equity verdubbeld van 2020 tot $1,1 biljoen, volgens Bain & Company.

Het heeft ook de aandacht getrokken van vermogende millennials.

Uit het onderzoek van de Bank of America bleek dat 25% van de personen van 21 tot 42 jaar met een vermogen van ten minste $ 3 miljoen private equity als een van de grootste groeimogelijkheden identificeerde, vergeleken met 15% voor degenen die ouder zijn.

Wat nu te lezen

Amerikanen betalen bijna 40% meer aan woningverzekeringen in vergelijking met 12 jaar geleden - zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

Een dreigende recessie en hogere prijzen gooien de pensioenplannen van Amerikanen in de war - hoe u uw nestei beschermt en weer op het goede spoor komt

De #1 nieuwe regel voor huiseigenaren is om rond te shoppen voor uw hypotheek - zo kunt u de laagste offerte krijgen

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.