Moeders verdedigen een vrouw die haar baby voedde door zijn snacks op de grond te gooien 'alsof hij een kip was' - maar experts zeggen dat de praktijk onveilig is

08 Dec 2022

Moeders verdedigen een vrouw die haar baby voedde door zijn snacks op de grond te gooien 'alsof hij een kip was' - maar experts zeggen dat de praktijk onveilig is

De video van Tolman werd 6,9 miljoen keer bekeken. Raquel Tolman via TikTok

Een moeder kreeg te maken met reacties nadat ze een grap op TikTok plaatste over het eten van snacks voor haar kind op de grond.

Verschillende moeders verdedigden de TikToker en zeiden dat ze hun baby's de hele tijd van de grond lieten eten.

Maar een expert vertelde Insider dat ouders nooit opzettelijk een babyvoeding van de vloer mogen geven.

Een moeder die een TikTok deelde waarin ze de snacks van haar baby op de grond gooide om hem te voeden, heeft op het platform de discussie over veilig ouderschap aangewakkerd. Terwijl sommigen het gedrag in twijfel trokken, ontving Raquel Tolman's ook steunbetuigingen van verschillende moeders op TikTok die zeiden dat ze niet dachten dat ze iets verkeerds had gedaan.

"Soms als ik ziek ben, geef ik mijn baby graag zijn kleine snacks alsof hij een kip is", zei Tolman in een video die ze afgelopen weekend plaatste en die 7 miljoen keer is bekeken. Vervolgens gooide ze een handvol snacks op het tapijt waar haar kind lag.

@desertbabysteps Overlevingsmodus wanneer moeders ziek zijn #sickday#sick#momlife#survivalmode#boymom ♬ origineel geluid - Raquel Tolman

Hoewel veel reacties positief waren, waren anderen bezorgd dat haar baby van de vloer at.

"Ik bedoel, dat is schattig, maar... hopelijk is de vloer net gestofzuigd", zei een commentator.

"Maar de vloer ligt vol ziektekiemen", schreef een ander.

@desertbabysteps Antwoorden op @_0zer0_ ♬ origineel geluid - Raquel Tolman

In een vervolgvideo die op 6 december werd gepost, ging Tolman in op een aantal van deze zorgen en zei dat de snacks die ze haar baby gaf "niet verslikbaar" waren.

"Ik bedoel, het is tapijt. Het is zo schoon als tapijt zal zijn, en hij speelt er de hele dag op, dus daar kan ik niets aan veranderen," zei ze.

De video van Tolman kreeg opnieuw gemengde reacties, aangezien sommige gebruikers het met haar eens waren en anderen haar bleven uitdagen.

"Laat ze haters zijn! GEEN MOEDER is perfect," zei een commentator, terwijl een ander schreef: "Het is tapijt, ja, maar we lopen rond op tapijt."

Verschillende vrouwen, die zeiden dat ze zelf kinderen hadden, hechtten Tolmans originele video en maakten zelf TikToks om te zeggen dat ze haar acties overweldigend steunden. Een van hen, een gebruiker genaamd @mrskreitinger, suggereerde dat ze dacht dat baby's van de vloer eten hun immuunsysteem en weerstand tegen bacteriën zou versterken.

Verhaal gaat verder @mami.luna23 #stitch met @desertbabysteps mijn zoon kruidde zijn PB&J-sandwich altijd op het tapijt voordat hij het opat ##mommyhack##childfreepeoplearefunny##itsnotthatserioustho ♬ origineel geluid - Luna Luv 🌙

Anderen zeiden gewoon dat ze er geen moeite mee hadden dat er wat vuil of puin op het eten van hun kinderen terechtkwam.

"Je kunt aan de reacties zien wie geen kinderen heeft", zei een gebruiker in een reactievideo.

"Mei-dochter heeft met plezier handenvol plantenaarde, zand uit het park, grassprieten, willekeurige tapijtvezels gegeten die ze op de vloer heeft gevonden", zei een andere gebruiker in een video. "Kinderen gooien graag hun snacks op de grond en eten ze dan op," voegde ze eraan toe.

Insider heeft contact opgenomen met deze gebruikers voor commentaar. Raquel Tolman reageerde niet onmiddellijk op het verzoek van Insider om commentaar.

@prioritizingmom #stitch met @desertbabysteps Het kan deze kinderen niet schelen 😂 #blackmomtent #kidsdontcare ♬ origineel geluid - Ti'Asha | Prioriteit geven aan mama

Hoe genormaliseerd de gewoonte ook is geworden, experts raden jonge kinderen niet aan om van de grond te eten, omdat ze hierdoor kunnen worden blootgesteld aan schadelijke bacteriën.

Jessica Madden, gediplomeerd kinderarts, vertelde Insider dat de meeste vloeren besmet zijn met ziektekiemen en vuil.

"Dit is met name het geval als de vloer zich in een huishouden bevindt waarin schoenen niet worden uitgetrokken bij binnenkomst van buitenaf, en/of als er huisdieren zijn die tijd buitenshuis doorbrengen."

"Eten van de vloer is waarschijnlijk besmet met micro-organismen die een reactie van het immuunsysteem opwekken", aldus Madden. Maar dit betekent niet dat ouders doelbewust baby's voedsel van de vloer moeten geven om hun immuunsysteem te versterken. "Er zijn veel veiligere manieren om het immuunsysteem van baby's te stimuleren, waaronder borstvoeding, probiotica, vaccins en blootstelling aan oudere broers en zussen en kinderen," voegde ze eraan toe.

Madden zei dat het te verwachten is dat een baby per ongeluk voedsel eet dat op de grond heeft gelegen, maar dat ouders ze niet opzettelijk op deze manier moeten voeden. In plaats daarvan raadt ze aan "een gemakkelijk schoon te vegen mat of tafelkleed op de vloer te leggen en/of je baby snacks te geven uit een kopje of kom met een deksel."

Voor meer van dit soort verhalen, bekijk hier de berichtgeving van Insider's Digital Culture-team.

Lees het originele artikel op Insider