Jim Leonhard zegt dat hij niet zal terugkeren naar het personeel van Wisconsin

08 Dec 2022

Jim Leonhard zegt dat hij niet zal terugkeren naar het personeel van Wisconsin

MADISON, Wis. (AP) — Jim Leonhard, die de laatste zeven wedstrijden van de reguliere competitie de interim-coach van Wisconsin was, zegt volgend seizoen niet terug te zijn bij de Badgers.

Leonhard twitterde dinsdagavond dat hij zou werken als defensieve coördinator van Wisconsin voor de 27 december Guaranteed Rate Bowl-wedstrijd met Oklahoma State, maar volgend seizoen geen deel zou uitmaken van de staf van de nieuwe coach Luke Fickell.

"Het was een eer om deze jonge mannen te coachen en bedankt aan alle fans die ons onderweg hebben gesteund", twitterde Leonhard. "Op Wisconsin!"

Leonhard was de defensieve coördinator van Wisconsin voordat hij promoveerde tot interim-coach na het ontslag van Paul Chryst op 2 oktober. Leonhard boekte een 4-3 'record' en zei dat hij hoopte de baan na dit seizoen te behouden.

Wisconsin huurde in plaats daarvan Fickell in, die in zes seizoenen bij Cincinnati met 57-18 was gegaan en vorig jaar de Bearcats naar een College Football Playoff-optreden leidde. Fickell zei vorige week tijdens zijn inleidende persconferentie dat hij open zou staan ​​om Leonhard op te nemen in het personeel, maar voegde eraan toe dat Leonhard waarschijnlijk genoeg opties zou hebben.

Leonhard, een voormalige All-America safety bij Wisconsin die 10 seizoenen in de NFL speelde, trad in 2016 toe tot de staf van Chryst als defensieve backs-coach en werd het jaar daarop gepromoveerd tot defensieve coördinator.

Wisconsin leidde alle Football Bowl Subdivision-teams in totale verdediging (284,8 yards) en werd tweede in passverdediging (181,4) en derde in loopverdediging (103,4) en scorende verdediging (17,3 punten) over een periode van vijf seizoenen van 2017- 21.

"Het heeft veel voor me betekend om de afgelopen 7 jaar mijn hart en ziel in het voetbalprogramma van UW te kunnen storten", twitterde Leonhard.

___

Meer AP college football: https://apnews.com/hub/college-football en https://twitter.com/AP_Top25. Meld je aan voor de universiteitsvoetbalnieuwsbrief van AP: https://bit.ly/3pqZVaF