Cathie Wood komt weer op het goede spoor; Hier zijn 2 aandelen die ze aan het opsnuiven is

26 Jan 2023

Cathie Wood komt weer op het goede spoor; Hier zijn 2 aandelen die ze aan het opsnuiven is

Cathie Wood heeft naam gemaakt door op groei gerichte en geavanceerde aandelen te steunen met haar Ark Innovation ETF (ARKK), die voor en tijdens het Covid-tijdperk enorme rendementen opleverde voor beleggers. Dat veranderde echter allemaal toen het marktsentiment veranderde, en de afgelopen twee jaar heeft de reputatie van de eens geprezen belegger een deuk opgelopen doordat het ARKK-fonds enorme verliezen boekte.

Maar tot nu toe blijkt 2023 een omslagverhaal te worden. ARKK is bijna 20% gestegen sinds de jaarwisseling.

Ondertussen is Wood bezig met de aandelen die zij ziet als game-changers. Met dit in gedachten hebben we besloten om twee aandelen op te sporen die ze de afgelopen tijd heeft opgepikt. Met behulp van de TipRanks-database kunnen we ook het algemene Street-sentiment ten opzichte van deze namen meten. Hier zijn de details.

Ginkgo Bioworks Holdings (DNA)

Innovatie, zegt u? Nou, Ginkgo Bioworks is een goede plek om te beginnen. Zichzelf aanprijzend als de "Organism Company" en DNA vergelijken met computercode, is het synthetische biologieplatform van het bedrijf ontworpen om het programmeren van cellen net zo eenvoudig te maken als het programmeren van computers. Het doel is dat het celprogrammeerplatform van het bedrijf de groei van biotechnologie in tal van verschillende markten, van farmaceutica tot voedsel tot technologie en cosmetica.  

Synthetische biologie is een snelgroeiend opkomend segment met talloze gebruiksmogelijkheden. Tussen 2030 en 2040 verwacht het bedrijf, uitgaande van biologisch ontwikkelde producten die in verschillende eindmarkten worden gebruikt, een totale directe economische impact van ongeveer 4 biljoen dollar per jaar.

Op dit moment zijn de cijfers echter bescheidener. In zijn laatste kwartaalrapport - voor 3Q22 - genereerde het bedrijf een omzet van $ 66,4 miljoen, wat neerkomt op een daling van 14,4% op jaarbasis, maar toch versloeg het de voorspelling van Wall Street met $ 5,97 miljoen. Er was minder geluk op de bottom-line, met een winst per aandeel van - $ 0,41 die achterbleef bij de consensusschatting van - $ 0,20. Het bedrijf verhoogde zijn totale omzetverwachting voor het jaar van $ 425 - $ 440 miljoen naar $ 460 - $ 480 miljoen (consensus was $ 435,31 miljoen), een cijfer dat Ginkgo verwachtte te halen toen het onlangs een voorlopige omzetupdate voor 2022 presenteerde.

Verhaal gaat verder

In navolging van het leerboek voor innovatieve aandelen in 2022 verloor Ginkgo vorig jaar 80% van zijn waarde. Wood heeft echter het chequeboek tevoorschijn gehaald; in de afgelopen 3 maanden kocht ze 10.775.507 aandelen, waarmee het totale bezit van ARKK op 92.599.090 aandelen kwam. Deze zijn momenteel meer dan $ 162 miljoen waard.

In navolging van het vertrouwen van Wood in Ginkgo, gelooft Berenberg-analist Gaurav Goparaju dat de markt "de uitvoering van het horizontale platform over het hoofd ziet".

"Ginkgo heeft vanaf Q322 meer dan 130 cumulatieve programma's en 85 actieve programma's in verschillende eindmarkten", legt de analist uit. “Ginkgo maakt gebruik van zowel anorganische als organische platformontwikkeling om zowel zijn horizontale mogelijkheden uit te breiden als zijn verticale R&D-expertise te vergroten. Terwijl andere spelers op het gebied van synthetische biologie verticaal geïntegreerd zijn, geloven we dat het horizontale platform van Ginkgo gepositioneerd is om als eerste de ruimte effectief op schaal te industrialiseren, waarbij efficiëntie wordt gerealiseerd door schaalvoordelen."

Ondersteuning van deze opmerkingen met een koopadvies en een koersdoel van $4, ziet Goparaju de aandelen het komende jaar een rendement van maar liefst 128% opleveren. (Klik hier om het trackrecord van Goparaju te bekijken)

Dat cijfer is geen anomalie; het gemiddelde doel van de straat staat op $ 4,70, wat ruimte maakt voor een jaarwinst van ~ 168%. Met een uitsplitsing van de ratings van 3 Buys en 1 Hold en Sell, elk, beoordeelt de analistenconsensus het aandeel als een Moderate Buy. (Zie voorraadprognose DNA)

Teladoc Health, Inc. (TDOC)

Hout is gespecialiseerd in disruptie en de volgende voorraad die we bekijken biedt precies dat. Teladoc richt zich op een nieuwe manier waarop mensen toegang krijgen tot gezondheidszorg en is een pionier in de telegezondheidsindustrie, die medische zorg op afstand beschikbaar maakt. Door dit te doen, kunnen gebruikers het vervelende proces van wachtkamers, dure tarieven en het door elkaar halen van schema's vermijden, met het voordeel van on-demand videogesprekken met artsen.

Zo'n waardevoorstel was op maat gemaakt voor het Covid-tijdperk en het aandeel was een grote winnaar tijdens de pandemie. Hoewel er gevreesd werd dat in een post-pandemische wereld de oplossingen hun glans zullen verliezen, bieden de laatste 3Q22 resultaten een tegenargument.

De omzet steeg jaar-op-jaar met 17,2% tot $ 611 miljoen, terwijl de oproep van Street met $ 2,41 miljoen licht werd overtroffen. De heropening lijkt het bezoek niet te hebben getemperd, dat in het derde kwartaal met 14% groeide tot 4,5 miljoen. En in de eerste negen maanden van het jaar bereikte het totale aantal bezoeken 14 miljoen, ruim boven de 7,6 miljoen in dezelfde periode in 2020, het jaar waarin de vraag naar telezorgdiensten voor het laatst piekte.

Uiteindelijk overtrof de winst per aandeel van -$0,45 de door de analisten verwachte -$0,57. Het gebrek aan winstgevendheid was echter een grote no-no voor investeerders in 2022 en het aandeel raakte met 74% in de slip. Dat gezegd hebbende, heeft het bedrijf stappen ondernomen om dat probleem aan te pakken en heeft het onlangs een herstructureringsplan aangekondigd, waarbij het bedrijf het personeelsbestand en de kantoorruimte zal verminderen in een poging de bedrijfskosten te verlagen en winstgevendheid te bereiken.

Ondertussen is Wood aan het laden. Ze kocht 279.131 aandelen in de afgelopen 3 maanden, waardoor ARKK in totaal 11.329.465 aandelen bezit. Tegen de huidige prijs zijn deze meer dan $ 304 miljoen waard.

Rekening houdend met de recente ontwikkelingen, merkt RBC-analist Sean Dodge op dat de herstructureringsplannen mogelijk van invloed zijn op het sentiment. Hij schrijft: "Hoewel we nog steeds geloven dat investeerders TDOC als een groeiverhaal zien, waarderen we de inspanning om die groei in evenwicht te brengen met marge-uitbreiding en verwachten we dat investeerders ontvankelijker zullen zijn in deze markt."

Dodge staat vierkant in het bull-kamp en beoordeelt TDOC als een Outperform (d.w.z. Kopen), en zijn koersdoel van $ 35 impliceert een stijging van ~ 30% voor de komende 12 maanden. (Klik hier om de staat van dienst van Dodge te bekijken)

De meesten op straat zijn sceptischer; het aandeel claimt een Hold-consensusbeoordeling, gebaseerd op 14 Holds vs. 4 Buys. Desalniettemin zal het gemiddelde doel van $ 32,63 het komende jaar een rendement van 21% opleveren. (Zie TDOC-aandelenprognose)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de genoemde analisten. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.