Bill Gates vroeg waarom hij zoveel Amerikaanse landbouwgrond koopt: hier is zijn antwoord in Free-For-All AMA

26 Jan 2023

Bill Gates vroeg waarom hij zoveel Amerikaanse landbouwgrond koopt: hier is zijn antwoord in Free-For-All AMA

Microsoft-oprichter en miljardair die filantroop werd Bill Gates legde onlangs een einde aan de langdurige samenzweringstheorie dat hij zo'n 80% van alle Amerikaanse landbouwgrond bezit in zijn 11e optreden in een "Ask Me Anything" (AMA)-sessie op Reddit.< /p>

Wat is er gebeurd: Gates beantwoordde tientallen vragen in de loop van een paar uur tijdens de AMA, waaronder: “Waarom koopt u zoveel landbouwgrond op, denkt u dat dit een probleem is met de rijkdom van miljardairs en hoeveel u kunt onevenredig verwerven?”

Als reactie zei hij: “Ik bezit minder dan 1/4000 van de landbouwgrond in de VS. Ik heb in deze boerderijen geïnvesteerd om ze productiever te maken en meer banen te creëren. Er is geen groots plan bij betrokken - in feite worden al deze beslissingen genomen door een professioneel investeringsteam."

Terwijl Gates miljarden heeft geïnvesteerd in boerderijen om ze productiever te maken, hebben nieuwe bedrijven innovatieve manieren bedacht waarop de particuliere belegger passief inkomen kan verdienen op de vastgoedmarkt. Hier leest u hoe u zo weinig als $ 100 (of meer, afhankelijk van uw eetlust) kunt investeren in een huurwoning om een ​​passief inkomen te verdienen en een vermogen op de lange termijn op te bouwen.

Vorig jaar beweerden complottheoretici dat de oprichter van Microsoft landbouwgrond in de VS opkocht om Amerikanen om onbekende reden uit te hongeren, zei Snopes, nadat onderzoekers in april zeiden dat de wereld daardoor met een mogelijk voedseltekort werd geconfronteerd van de Russische invasie van Oekraïne.

Lees ook: Welke miljardair bezit het meeste land in de VS? Hint, het is niet Bill Gates

Volgens een rapport uit 2022 van het Amerikaanse ministerie van landbouw en de National Agriculture Statistics Service is er in de VS 895.300.000 hectare landbouwgrond.

Gates bezit ongeveer 242.000 hectare, wat neerkomt op ongeveer 0,03% van het totaal.

Om het in perspectief te plaatsen: als al het land van Gates op één plek zou liggen, zou het ongeveer 25% van Rhode Island beslaan.

Bekijk meer over onroerend goed van Benzinga

Door Bezos gesteunde start-up waarmee u een huisbaas kunt worden met $ 100

Analisten zijn optimistisch over industrieel onroerend goed: hier zijn 2 particuliere marktaanbiedingen om bekendheid te krijgen

Deze weinig bekende REIT genereert dubbelcijferige rendementen in een bearmarkt: hoe?

Verhaal gaat verder

Foto: met dank aan Shutterstock.

Mis geen realtime waarschuwingen over uw aandelen - word gratis lid van Benzinga Pro! Probeer de tool waarmee u slimmer, sneller en beter kunt beleggen.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Benzinga.com

© 2023 Benzinga.nl. Benzinga geeft geen beleggingsadvies. Alle rechten voorbehouden.