12-jarige jongen beschuldigd van moord bij fatale crash in Dallas

08 Dec 2022

12-jarige jongen beschuldigd van moord bij fatale crash in Dallas

DALLAS (AP) — Een 12-jarige jongen is gearresteerd en beschuldigd van moord bij een auto-ongeluk waarbij vorige maand een 82-jarige vrouw om het leven kwam, aldus de politie van Dallas woensdag.

p>

De politie zei dat de jongen achter het stuur zat van een grijze sedan die Florence Kelly aanreed toen ze op 7 november in het noorden van Dallas reed. De politie noemde het kind niet bij naam. Hij wordt aangeklaagd als minderjarige en het was niet meteen duidelijk of hij een advocaat heeft die voor hem zou kunnen spreken.

Kelly's auto werd rond 11.00 uur aangereden door de snel rijdende Toyota Avalon toen ze een kruispunt opreed om boodschappen te doen, aldus WFAA-TV. Kelly werd na de crash naar een ziekenhuis gebracht en overleed aan haar verwondingen.

Op beelden van door onderzoekers vrijgegeven deurbelcamera's is te zien hoe een groep mensen de Toyota verlaat na de crash. Kelly's dochter, Rebekka Kelly, vertelde het televisiestation in Dallas dat de groep na de aanrijding niet het alarmnummer had gebeld.

De jongere Kelly herinnerde zich haar moeder als "een krachtpatser van een dame" en "de basis voor ons gezin".

De politie zei na de crash een 13-jarig meisje in Toyota te hebben gevonden dat na de aanrijding niet kon ontsnappen. Hun onderzoek naar de crash is aan de gang.